Çankaya Üniversitesi Vakıf Üniversiteleri Arasında İlk 5'te

İspanya’nın en büyük kamu kuruluşu Consejo Superior de Investigaciones’in (CSIC), üniversitelerin ürettiği bilimsel ve kültürel bilginin, daha fazla kişiye ulaşmasında önemli bir parametre olan web varlığını değerlendirdiği Webometrics Ranking of World Universities 2017 sonuçları açıklandı.

Türkiye’den 169 devlet ve vakıf üniversitesinin yer aldığı çalışmada, Çankaya Üniversitesi Tüm Üniversiteler Sıralamasında 25. oldu. 2016 yılında 31. sırada yer alan Çankaya, bir yıl içinde 6 basamak yükselmeyi başardı. Çankaya, Vakıf Üniversiteleri Sıralamasında ise 5. sıraya yerleşti.

Webometrics Ranking of World Universities ile üniversitelerde hayata geçirilen bilimsel, kültürel çalışmaların daha fazla kişiye aktarılması desteklenerek, akademik web varlığının geliştirilmesi hedefleniyor. Sıralama, üniversitelerin web içeriğinin hacmi (sayfa ve dosya sayısı), görünürlüğü ve bu yayınların aldığı dış bağlantılara (site atıfları) göre belirlenen puan neticesinde oluşturuluyor.

Sıralamaya giren üniversitelerin tam listesi için tıklayınız…

Duyuru Ekleme Tarihi : 27.03.2017 09:20

Duyuru Güncelleme Tarihi : 08.06.2017 11:12