2017-2018 Güz Dönemi Merkezi Yerleştirme Puanı İle Yatay Geçiş Kontenjanları ve Gerekli Bilgiler

2017-2018 Güz Dönemi Kurum İçi ve Kurum Dışı Merkezi Yerleştirme Puanı ile Yatay Geçiş Başvuru ve Değerlendirme Takvimi

2017-2018 Akademik Yılından önce yükseköğretim kurumlarında kayıtlı olan hazırlık sınıfı, ara sınıflar ve son sınıflar dahil olmak üzere (2017 YGS-LYS ile yükseköğretim kurumuna kayıt hakkı kazanan adaylar hariç) Merkezi Yerleştirme Taban Puanı ile yatay geçiş yapmak isteyen öğrencilerin aşağıda belirtilen belgeler ile birlikte Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı’na başvurmaları gerekmektedir.

BAŞVURU TARİHLERİ                   : 01-15 Ağustos 2017

İNGİLİZCE YETERLİK SINAVI     : 23 Ağustos 2017

SONUÇLARIN İLANI                      : 08 Eylül 2017

KAYIT TARİHİ                                : 12-13 Eylül 2017

Başvuru İçin Gerekli Belgeler:

• Öğrenci tarafından yazılan başvuru dilekçesi. Dilekçe örneği için tıklayınız.
  • Öğrenci Belgesi (son iki ay içinde alınmış).
  • Disiplin durumunu gösterir belge. (disiplin durumu öğrenci belgesi veya transkriptte belirtilmiş ise ayrıca belge istenmemektedir.)
  • Halen devam etmekte olduğu yükseköğretim programını belirten, kayıt yaptırdığı yıla ait ÖSYS Yerleşme Belgesinin ve Puan Tablosunun internet çıktısı.
  • Ara ve Son sınıflarda olanlar için; Not Durum Belgesi (Transkript) : Başvuran öğrencinin ayrılacağı kurumdan alacağı, izlediği bütün dersleri ve bu derslerden aldığı notları gösteren resmi belge (son iki ay içinde alınmış, onaylı kapalı zarf içerisinde).
  • Ara ve Son sınıflarda olanlar için; Öğrenim gördüğü yükseköğretim kurumundaki bölümüne ait müfredat programı ve ders içeriklerini gösterir onaylı belge.
  • İngilizce dil yeterliliğini gösterir belge.
  • Çankaya Üniversitesi banka hesabına yatırılan 120 TL başvuru ücretini gösterir banka dekontu (iade edilmez)

(T. Vakıflar Bankası Iban Numarası : TR280001500158007260429262)

Diğer Hususlar:

• Eğitim dili İngilizce olan Üniversitemiz programlarına başvuruda: Eğitim dili İngilizce olan yükseköğretim programlarından gelen veya ulusal/uluslararası kurumlar tarafından yapılan dil sınavlarına girmiş öğrencilerin başvuru sırasında sunmuş oldukları belgeleri, İngilizce Hazırlık Sınıfı tarafından değerlendirilir. Belgeleri yeterli görülmeyen veya Türkçe eğitim yapan programlardan gelen öğrenciler İngilizce yeterlik sınavlarına tabi tutulur. İngilizce Yeterlik Sınavı’na girecek öğrenci listesi 21 Ağustos 2017 tarihinde Üniversitemiz web sayfasında “Duyurular” kısmında ilan edilecektir.
  • Posta ile yapılan  başvurular işleme konulmayacaktır.
  • Müracaatlar, bütün belgeler tamamlanmış olarak  en geç 15 Ağustos 2017  tarihine kadar aşağıdaki adrese yapılacaktır.
  • Başvuru sonuçları web sayfamızın duyurular kısmında ilan edilecektir.

Başvuru Adresi – İletişim Bilgileri

Çankaya Üniversitesi Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı
Eskişehir Yolu 29.km Yukarıyurtçu Mahallesi Mimar Sinan Caddesi No: 4 06790, Etimesgut/ANKARA
Tel   : +90 312 233 11 64 / 65 / 66 / 67 / 68