2017-2018 Akademik Yıl Açılış Töreni

ÇANKAYA ÜNİVERSİTESİNDE AKADEMİK YIL AÇILIŞ TÖRENİYLE BAŞLADI

Çankaya Üniversitesi, yeni döneme ‘merhaba’ dedi. Balgat Konferans Salonu’nda gerçekleşen 2017-2018 Akademik Yıl açılış töreninde, Türkiye’nin önemli gerçeklerinden deprem mercek altına alındı. Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathane Müdürü Prof. Dr. Haluk Özener, “Depremin hangi bölgede olabileceğini söyleyebiliriz ancak zamanını bilmek mümkün değil” dedi.

10. YILINI DOLDURAN PERSONELE PLAKET VERİLDİ

Akademik Yıl Açılış töreni, Öğrenci İşleri Girişi’ndeki fuaye alanında müzik dinletisi ile başladı. Saat 10.00’da İstiklal Marşı ve Saygı Duruşu ile başlayan törene, Çankaya Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Sıtkı Alp, Mütevelli Heyet Başkan Vekili E. Sedat Alp, Rektör Prof. Dr. Hamdi Mollamahmutoğlu, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Kenan Taş ile Prof. Dr. Hüseyin Selçuk Geçim, Arı Okulları Genel Müdür Yardımcıları Dr. Seva Demiröz ile Seda Tarman, Mütevelli Heyet Üyeleri, yabancı misyon temsilcileri, akademisyenler ve öğrenciler katıldı. Törende, üniversitede 10. yılını dolduran akademik ve idari personele de plaket verilerek, başarılarının devamı dilendi.

GENÇLERE TAVSİYEDE BULUNDU

Çankaya Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Sıtkı Alp, Türkiye’de 80’e yakın vakıf üniversitesi bulunduğunu belirterek, bu durumun rekabet ortamı yarattığına dikkat çekti. İlk yıllarda ‘butik üniversite’ hedefiyle yola çıktıklarını hatırlatan Alp, “Bugün, 9 bin 125 öğrencimiz aktif olarak üniversitemizde eğitim görüyor” dedi. Alp, üniversiteye yeni başlayan gençlere şu tavsiyelerde bulundu: “Sizden iki beklentimiz var. Birincisi görüş açıklarken, hak ararken bunu uygun bir dille yapmanız. İkincisi ise sizin gibi düşünmeyen kişilere karşı kaba davranışlar sergilememeniz. Ayrıca çok çalışın, istekle çalışın.”

“ÖNEMLİ BAŞARILAR GÖSTERDİ”

Rektör Prof. Dr. Hamdi Mollamahmutoğlu, 2017-2018 Akademik Yıl açılış törenine ‘hoş geldiniz’ diyerek, “Üniversitemiz, 2017-2018 yılının açılışıyla birlikte 21. Akademik yılına başlamış olmaktadır. 20 yıllık akademik geçmişinde üniversitemiz önemli başarılar göstermiş, 10 bin 996 gencimizi mezun ederek ülkemizin ve insanlığın hizmetine sunmuştur” dedi. Çankaya Üniversitesine bu yıl 1184 öğrencinin yerleştiğine dikkat çeken Mollamahmutoğlu, gençlere başarı dilediğinde bulundu.

Açılış törenine ait daha fazla fotoğraf için lütfen tıklayınız.

Duyuru Ekleme Tarihi : 28.09.2017 14:27