Mekatronik Mühendisliği Bölüm Öğrencilerininden Büyük Başarı

Genç İstihdamının Arttırılması için Ankara Girişimcilik Ekosisteminin Geliştirilmesi amacıyla düzenlenen, Avrupa Birliği ile Türkiye Cumhuriyeti tarafından finanse edilen ve Ankara Kalkınma Ajansı tarafından yürütülen TechAnkara Proje Pazarında öğrencilerimiz; “Non-invasive glukometer with infrared spetroscopy” isimli projeleriyle ödüle layık görüldü.

Mekatronik Mühendisliği Öğrencileri Furkan IŞILDAK, Göksu YILMAZ, İsmail TEKMEN ve danışmanları Yrd. Doç. Dr. Çağlar ARPALİ ile birlikte geliştirdikleri, kan alımına gerek kalmadan ışıkla şeker ölçümü yapan cihaz Türkiye Teknoloji Geliştirme Vakfı(TTGV)’nın İdeanest Özel Ödülüne layık görüldü. Ödül Kapsamında İdeanest platform üzerinden projeye 10.000 TL tanıtım desteği ile 50.000 TL eşfinasman desteği sağlanacak. Genç girişimcilerimiz bu ödülün yanı sıra Gazi Üniversitesi Tekno Park Ofis ödülünü de alarak fikirlerini geliştirmek için gerekli olan fiziksel alt yapıyada ulaşmış oldular. Öğrencilerimizi bu başarılarından dolayı tebrik eder ve başarılarının devamını dileriz.

Duyuru Ekleme Tarihi : 24.10.2017 16:06