Çankaya Üniversitesi 20. Yılını Coşku ile Kutladı

Çankaya Üniversitesi kuruluşunun 20. Yılını, 1 Kasım 2017, Çarşamba günü Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleşen ve Mütevelli Heyet Başkanı ve Üyeleri, Rektör ve Rektör Yardımcıları, akademik-idari personelle öğrencilerin katıldığı törenle kutladı. Tören, Kongre ve Kültür Merkezi, Spor Merkezi ve Yurtların açılış kurdelesinin kesimiyle başladı. Mütevelli Heyet Başkanı Sıtkı Alp, kurdeleyi keserek, “Hayırlı olsun” dedi.

Kurdele kesiminin ardından 20. Yıl Töreni Rektör Prof. Dr. Hamdi Mollamahmutoğlu’nun açılış konuşması ile başladı. Mollamahmutoğlu, konuşmasında Çankaya Üniversitesinin henüz 20 yıllık bir geçmişi olmasına rağmen bu kısa süreçte büyük yol kat ettiğine dikkat çekti.

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Kenan Taş, “Çankaya Üniversitesinin 20 Yıllık Akademik Gelişimi” sunumuyla, üniversitenin kuruluşundan bugüne kadar, özellikle akademik, mali ve insan kaynakları açılarından gelişimi ve başarıları hakkında bilgi verdi.

Mütevelli Heyet Başkanı Sıtkı Alp, üniversitenin ilk kurulduğu günlerde büyük ilgi gördüğünü, bu ilginin 20 yıllık süreçte artarak sürdüğünü belirterek, “Toplumda gördüğümüz ilgi bu süreçte doğru işler yaptığımızın kanıtıdır. Üniversitenin birçok amacı var. Amaçlarımızı gerçekleştirirken işimizi iyi yapmalıyız. Yaşam boyu eğitim felsefesine sahip kurum kültürünü sürdürmeliyiz” dedi. Alp, bugüne kadar üniversitede emeği geçen tüm akademik ve idari personele katkılarından dolayı teşekkür ederek konuşmasını tamamladı.

Rektör Prof. Dr. Hamdi Mollamahmutoğlu, üniversitede 20. yılını dolduran akademik ve idari personele plaket ve hediyelerini vererek, emeklerinden dolayı kendilerine teşekkür etti. Tanıtım ve Kurumsal İlişkiler Müdürlüğü tarafından hazırlanan 20. Yıl Belgeseli de üniversitenin 20 yıllık gelişimine ışık tuttu. Fuaye alanında sergilenen “20 Yılın Görsel Belleği” sergisi büyük ilgi gördü. Tören, müzik dinletisi eşliğinde gerçekleştirilen resepsiyonla son buldu.

Rektörümüz Prof. Dr. Hamdi MOLLAMAHMUTOĞLU konuşması

Fotoğraflar için lütfen tıklayınız.

Duyuru Ekleme Tarihi : 02.11.2017 16:36

Duyuru Güncelleme Tarihi : 14.11.2017 10:12