Basın Açıklaması

BASIN AÇIKLAMASI

Basınımızın değerli temsilcilerine ve kamuoyuna saygıyla,

Her şeyden önce Çankaya Üniversitesi ailesi olarak sadece bizleri değil tüm ülkeyi yasa boğan menfur saldırıda kaybettiğimiz evladımız Ceren Damar Şenel’e Allah’tan rahmet, kederli ailesine ve Üniversitemiz camiasına tekrar başsağlığı dileriz.

Biz; mezunumuzu, meslektaşımızı, çalışma arkadaşımızı ve çok değerli evladımızı menfur bir saldırı sonucu yitirdik.  Yaşanan olay, başta ailesi olmak üzere, bizleri ve tüm Türkiye’yi derinden yaraladı. İçimizi en çok yakan, Çankaya Üniversitesi Hukuk Fakültesi mezunumuz olan ve kendi üniversitesinde öğrenci yetiştirmek için ilkeli bir akademisyen duruşundan taviz vermeyen, pırıl pırıl bir genci yaşamdan kopartan olayın ardından bu tür bir açıklama yapıyor olmak.    Ceren Hoca’nın severek okuduğu, mezun olduğu, akademik değerlerini kazandığı ve bünyesinde araştırma görevlisi olarak hizmet vermekten gurur duyduğu Üniversitemize dair bazı eleştirel görüşlerin ardından, kamuoyunu bilgilendirme gereği duyduk.

Yaşadığımız üzücü olayın ardından Üniversitemizde güvenlik açığı olabileceğine dair basında bazı haberler yer aldı.  Balgat ve Merkez Kampüs’te öğrencilerin ve akademik/idarî personelin özellikle ortak kullandığı tüm alanlar, kamera sistemi ile izlenmektedir. Üniversitemiz iç ve dış mekanlarında çok sayıda güvenlik görevlisi görev yapmakta olup üniversiteye girişler  kimlik kontrolü ile sağlanmaktadır. Yine öğrenci, mezun ve çalışanlarımız, Üniversiteden aldıkları taşıt pullarını araçlarının üzerine görünür bir şekilde yapıştırmaları şartı ile kampüslere giriş yapabilmektedir.

Üniversitemize yönelik eleştirilerden biri de öğrencilere ve ziyaretçilere girişte üst araması yapılmaması yönünde. Bilindiği üzere, Özel Güvenlik Hizmetlerine Dair 5188 Sayılı Kanun’a göre, üniversitelerdeki özel güvenlik görevlilerinin elle üst araması yapması hususunda kendilerine yetki verilmemiştir. Üst araması, ancak yasal izin almak şartıyla kolluk kuvvetleri tarafından yapılabilmektedir.

Bu uygulamalar, tüm devlet ve vakıf üniversitelerinde benzer şekilde yürütülmektedir.  Dolayısıyla Çankaya Üniversitesi’ndeki güvenlik uygulamaları, Türkiye’deki diğer üniversitelerden farklı olmayıp, bu haberlerde yer alan iddialar gerçeği yansıtmaktan uzaktır.

ÇANKAYA ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ

Duyuru Ekleme Tarihi : 03.01.2019 18:32