4 Milyonu Anlamak: Suriye'li Mülteciler ve Kültürlerarası İletişim Çalıştayı Gerçekleştirildi

Çankaya Üniversitesi Halkla İlişkiler ve Reklamcılık Bölümü, “4 Milyonu Anlamak: Suriye’li Mülteciler ve Kültürlerarası İletişim Çalıştayı” düzenledi. 29 Mart 2019 tarihinde Merkez Kampüs Senato Odası'nda gerçekleştirilen çalıştayda, Türkiye’nin öncelikli sosyal meselesine yönelik tespitler ve çözüm önerileri tartışıldı.

YENİ ÇALIŞMALAR DEĞERLENDİRİLDİ
Halkla İlişkiler ve Reklamcılık Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Zeynep Karahan Uslu’nun moderatörlüğünü üstlendiği çalıştayda, göç ve entegrasyon politikalarını belirlemenin, ülkelerin geleceğini belirlediği bir Dünya’da, Türkiye’nin en fazla sayıda mülteciye ev sahipliği yapmanın sorumluluğu üstlenmesinden hareketle, bu konuda süregelen stratejilerin daha da güçlendirilmesi için gerçekleştirilmekte olan çalışmalar ve yapılabilecek yeni çalışmalar değerlendirildi.

SURİYELİ MÜLTECİLER GERÇEĞİNE DİKKAT ÇEKİLDİ
Çankaya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Can Çoğun, çalıştay sonunda katılımcılara destek ve katkıları için teşekkür ederek, “Alanlarında uzman, kıymetli insanları burada görmekten onur duydum, gurur duydum” dedi. YÖK Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç’ın birkaç hafta önce gerçekleştirdiği toplantıda, Türkiye’de göç, göçmenlik, mültecilik gibi konularda üniversitelerin yetersiz kaldığına dikkat çektiğini anlatan Çoğun, “Çankaya Üniversitesi olarak, Türkiye’nin önemli konularından Suriyeli mülteciler gerçeğine çalıştay ile dikkat çektik” diye konuştu.

Duyuru Ekleme Tarihi : 03.04.2019 11:06

Duyuru Güncelleme Tarihi : 16.04.2019 16:39