Üniversitemiz Öğrencileri Yeni Döneme 'Hoş Geldiniz Şenliği' İle Başladı

Çankaya Üniversitesi öğrencileri Can Bonomo’nun sahne aldığı ‘Hoş Geldiniz Şenliği’nde yeni döneme keyifli bir başlangıç yaptı. Uzun ve zorlu bir maratonun ardından üniversite hayallerini gerçekleştiren öğrenciler Çankaya Üniversitesinde düzenlenen ‘Hoş Geldiniz’ şenliğinde doyasıya eğlendi. Merkez Kampüs’te düzenlenen şenlikte öğrenciler, rock müziğin sevilen ismi Can Bonomo’nun şarkılarını hep birlikte söyledi. Konserde Meczup, Ali Baba, Dem ve Tastamam gibi sevilen şarkılarını seslendiren sanatçı, öğrencilerle fotoğraf çektirdi.

HAZIRLIK ÖĞRENCİLERİNE KAMPÜS TURU

Şenlikte ilk olarak üniversiteye yeni kayıt yaptıran öğrencilere yönelik ‘oryantasyon’ gezisi düzenlendi. Kampüsteki ortak yaşam alanları ve birimlerin tanıtıldığı tur kapsamında öğrencilere, ‘Rektörlük’, ‘Kütüphane’, ‘Öğrenci Yurdu’, ‘Öğrenci İşleri Birimi’, ‘Psikolojik Danışma ve Rehberlik Merkezi’, ‘Bilgi İşlem Daire Başkanlığı’, ‘Kongre ve Kültür Merkezi’ ile ‘Sağlık Merkezi’ gezdirildi; hizmetler hakkında bilgi verildi.

ÖĞRENCİLER TANITIM STANTLARI AÇTI

Şenlik programı kapsamında tanıtım stantları açan öğrenci toplulukları, proje ve çalışmalarını sergileyerek yeni kayıtlar aldı. Öğrencilerin ücretsiz Hint kınası yaptırdığı ve karikatürlerini çizdirebildiği şenlikte çeşitli sportif etkinlikler de düzenlendi. Dart, tırmanma duvarı, canlı langırt ve penaltı turnuvalarında, kıyasıya mücadeleler sonunda gelip gelen takım ve kişilere madalya verildi. Öğrenciler gün boyunca şenlik alanında çektirdikleri ve Çankaya Üniversitesinin sosyal medya hesaplarını etiketledikleri tüm fotoğrafları ücretsiz alarak, bu eğlenceli günü ölümsüzleştirme fırsatı da buldu.

ZUMBA, CAPOEIRA VE MÜZİKLE BÜYÜLEDİLER

‘Hoş Geldiniz Şenliği’nde Çankaya Üniversitesi Dans Öğrenci Topluluğu salsa, bachata ve hip-hop performansı sergiledi. Capoeira Öğrenci Topluluğunun otantik enstrümanları eşliğinde düzenledikleri gösterisi büyük ilgi görürken, Zumba Team Devils Dans Grubunun interaktif showuna onlarca öğrenci eşlik etti. PECCA Öğrenci Rock Grubu yaklaşık 50 dakika sahnede kalarak başarılı performansıyla adından söz ettirdi. Güney Afrikalı ve Türk müzisyenlerden oluşan Sütlü Kakao müzik grubu yerli ve yabancı şarkılarla öğrencilere keyifli anlar yaşatırken, coşku dolu şenlik DJ Levent Özkazanç’ın performansı eşliğinde düzenlenen parti ile sona erdi.

ÖĞRENCİLERİN COŞKUSUNA ORTAK OLDULAR

Çankaya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Can Çoğun ile Rektör Yardımcıları Prof. Dr. H. Selçuk Geçim ve Prof. Dr. Müfit Gülgeç, şenlik alanında kurulan stantları gezerek, öğrencilerle sohbet etti. Şenliğe, öğrencilerin yanı sıra Çankaya Üniversitesinin akademik ve idari personeli de büyük ilgi gösterdi.

Duyuru Ekleme Tarihi : 03.10.2019 15:22

Çankaya Üniversitesi