Rektörümüz Prof. Dr. Can Çoğun, Vodafone 41. İstanbul Maratonu' na Katıldı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi iştiraki Spor İstanbul tarafından ‘çocuklar için koş’ temasıyla düzenlenen Vodafone 41. İstanbul Maratonu’na Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Can Çoğun da katılarak destek verdi.  3 Kasım 2019 tarihinde gerçekleşen etkinlik; maraton, 15 kilometre koşusu ve halk koşusu olmak üzere 3 ana kategoride tamamlandı. 106 ülkeden 37 bin çipli sporcunun katıldığı Avrupa'nın en iyi 17, dünyanın en iyi 38 maratonundan biri olan Vodafone İstanbul Maratonu'nda on binlerce kişi yürüyerek ve koşarak Asya'dan Avrupa'ya geçti.

‘ Çocuklara Kodlama Eğitimi Vererek Geleceğe Hazırlıyoruz ’

Toplam 26000 kişinin katıldığı yarışta 60-65 yaş kategorisinde yarışan Rektörümüz Prof. Dr. Can Çoğun, 15 kilometreyi bir saat elli üç dakikada; 4100. sırada tamamladı. Çoğun, koşu sonrası  “Her yaştan insanın katılabildiği, kardeşlik, sevgi ve dayanışma içinde spor yapılmasını sağlayan çok güzel ve büyük bir organizasyondu. Benim katılma amacım çocukların eğitimine destek vermek ve kendimle yarışmaktı. Bu yıl 41.’si düzenlenen Vodafone İstanbul Maratonu’nda birçok farkındalık projelerine imza atıldı.  Bunlardan biri maratona katılanların çocuklarına kodlama eğitimi verilmesi, diğeri ise bin gönüllünün katılımıyla çöp toplanması oldu. Çocuklar bizim geleceğimiz. Onlara sporu, birlikteliği ve eğitimi aşılamalıyız.   Tüketen değil üreten bir gençlik yetiştirmeyi hedefliyoruz. Ben de Çankaya Üniversitesi Rektörü olarak bu anlamlı projeye katılarak eğitime destek olmaktan mutluyum ”   sözleriyle duygularını ifade etti.

Duyuru Ekleme Tarihi : 07.11.2019 15:31

Çankaya Üniversitesi