Onadolu (Tenotolia) Fotoğraf Sergisi Merkez Kampüs'te Açıldı

ONADOLU (TENOTOLIA) FOTOĞRAF SERGİSİ MERKEZ KAMPÜS’TE AÇILDI

Çankaya Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü Mezunu ve Öğretmen Sezer Uğuz’un Anadolu’nun 10 kentinde çektiği insan, mekan ve doğa fotoğraflarından oluşan Onadolu / Tenotolia Fotoğraf Sergisi, Merkez Kampüs Ortak Alan’da öğrencilerimiz, Akademik ve İdari Personelimizin ziyaretine açıldı.

Onadolu / Tenotolia Fotoğraf Sergisi, Ankara, Antalya, Erzincan, Çanakkale, İzmir, Malatya, Muğla, Nevşehir, Ordu ve Tunceli’de çekilmiş, tarihi mekanları, tabiat güzelliklerini ve insanın şehir yaşamı ve doğa içindeki yansımalarını içeriyor. Sergide Çankaya Üniversitesi Merkez Kampüs’ün güzelliğini yansıtan 2 fotoğraf da dikkat çekiyor.

1994 yılında Antalya'da dünyaya gelen Sezer Uğuz'un çocukluğu Antalya, İzmir ve Erzincan-Tercan'da geçti. 2015 yılında Çankaya Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği bölümünü kazanan Uğuz, üniversite yıllarını akademik ve sanatsal açıdan dolu dolu geçirdi.

Sezer Uğuz 2017 yılının bahar döneminde Erasmus+ Öğrenim Hareketliliği kapsamında, Polonya AGH Bilim ve Teknoloji Üniversitesi’nde burslu olarak öğrenim gördü. Bu dönemde aralarında Krakow, Wroclaw, Viyana, Münih, Berlin, Amsterdam, Paris, Barcelona, Roma, Budapeşte, Prag ve Bratislava’nın da olduğu pek çok Avrupa kentinde fotoğraf çekti. Viyana Üniversitesi Görselleştirme ve Veri Analizi Araştırma Grubu’nda burslu olarak staj yapmaya hak kazandı. 2019 yılında üniversiteden mezun olan Uğuz, Erzincan Tercan Meslek Yüksekokulu Bilgisayar Programcılığı programında Misafir Öğretim Görevlisi olarak ders vermeye başladı. Uğuz, 7-14 yaşları arasındaki çocuklara Robotik ve Kodlama eğitimleri de vermektedir. Fotoğraf sanatının yanı sıra tiyatro, futbol ve sinema ile de ilgilenen Sezer Uğuz yakın zamanda çeşitli sinema filmi projelerini hayata geçirmeyi planlamaktadır.

Sergi 13 Mart’a kadar Merkez Kamüs Ortak Alan’da görülebilecek.

Duyuru Ekleme Tarihi : 13.02.2020 16:42

Çankaya Üniversitesi