Çankaya Üniversitesi Coranavirüsle Mücadele Eylem Planı Kapsamında Alınan Tedbirler

Çankaya Üniversitesi

Koronavirüsle (COVID-19) Mücadele Eylem Planı Kapsamında Alınan Tedbirler

1. Çankaya Üniversite küresel bir salgın olan Koronavirüsle (COVID-19) mücadele kapsamında Rektörlük nezdinde takip ve mücadele kurulu oluşturulmuştur. Kurul başkanlığı bizzat Rektör Prof. Dr. Can ÇOĞUN tarafından yürütülmektedir.
  2. Sağlık Bakanlığımız ve YÖK (Yükseköğretim Kurulu) tarafından gönderilen uyarı ve talimatlar öğrencilerimiz, akademik ve idari personelimiz ile anında paylaşılmaktadır. Sağlık Bakanlığı’nın virüsten korunma yollarını içeren bilgilendirme afişleri Üniversitemizde asılmış, ayrıca sosyal medya hesaplarımızdan öğrencilerimize duyurulmuştur.
  3. Binalar ve ortak alanlar sürekli havalandırılmaktadır.
  4. Balgat ve Merkez Kampüslerdeki iç mekanlar, elle temas edilen kapı kolları, merdiven korkulukları, derslik ve stüdyolarda bulunan sıralar, pencere kolları vb. yerler antiseptik solüsyonla son 20 günden beri düzenli olarak dezenfekte edilmiş ve edilmeye devam etmektedir.
  5. Tuvaletler çamaşır suyu ile dezenfekte edilmektedir. Çay ocaklarındaki bardaklar ve diğer malzemeler  dezenfekte edilmektedir.
  6. Asansörlerin kapı ve düğmeleri genel temizlik maddeleri ile her sabah erkenden ve gün içinde 2 kere dezenfekte edilmektedir.
  7. Spor Merkezinde bulunan spor aletleri yüzey temizlik maddeleri ile temizlenmektedir.
  8. Kız ve Erkek Öğrenci Yurtlarının genel kullanım alanlarının, öğrenci odalarının, çalışma odalarının ve çamaşırhane kısmının temizliği yüzey temizlik maddesi ile yapılmaktadır.
  9. Spor Merkezimize, tuvaletlere, kütüphanelerimize el dezenfektan sıvısı konulmuştur.
  10. Kendini iyi hissetmeyen öğrenciler sağlık merkezinde muayene edilmekte, gereken durumlarda hastanelere sevk edilmektedir.
  11. Öğrencilerimizi kalabalık ortamlara girmemesi, evcil hayvanla temas sonrası ellerini sıvı sabun ve su ile yıkaması konusunda uyarılmaktadır.
  12. Virüsle mücadele kapsamında Sağlık Bakanlığı nezdinde alınan kararlar sürekli takip edilmekte, gelişmeler öğrencilere ve personele dijital ortamda duyurulmaktadır.
  13. Öğrenci topluluklarımızın toplu katılım içeren faaliyetleri ileri bir tarihe kadar ertelenmiştir.
  14. Üniversitemiz Merkez Kampüsünde devam eden 2. Grup Fakülte İnşaatlarının yapımına 1 hafta süreyle (18.03.2020-25.03.2020) ara verilmiş, ayrıca inşaat ve şantiye içerisindeki kamp alanı, yatakhane, işçi koğuşu, yemekhaneler ve idare ofisi virüse karşı dezenfekte yapılarak önlem alınmıştır.
  15. Üniversitemiz Merkez Kampüs ve Balgat Kampüs yemekhane, kantin ve fast food işletmeciliğini yapmakta olan ve halihazırda açık bulunan firmalar tarafından periyodik aralıklarla dezenfekte işlemi yapılmaktadır.

Son olarak Üniversitemiz Merkez ve Balgat Kampüslerinde Koronavirüsü salgınına karşı alınan önlemler neticesinde, genel temizlik ve dezenfekte çalışmaları tüm hızıyla sürdürülmektedir. Bu kapsamda her iki Kampüste; derslikler, laboratuvarlar, kütüphaneler, öğrencilerin kullandığı ortak alanlar, çay ocakları vb. mekânların genel temizliği yapılarak dezenfekte edilmektedir.

Öğrencilerimize, kıymetli ailelerine, personelimize ve kamuoyuna saygı ile duyurulur.

Çankaya Üniversitesi Rektörlüğü

Duyuru Ekleme Tarihi : 18.03.2020 16:10