×
WEB MAIL TELEFON REHBERİ ÖĞRENCİ BİLGİ SİSTEMİ AÇILAN DERSLER UZAKTAN EĞİTİM KAMPÜSTE YAŞAM KÜTÜPHANE PORTALI ULAŞIM

Geleceğe Yön Veren Uzmanlık Programları

Üniversitemizin Değerli Mensupları,

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından Ülkemizin Milli Teknoloji Hamlesi çalışmaları doğrultusunda ihtiyaç duyulan nitelikli insan kaynağını yetiştirmek amacıyla Yapay Zeka, Otonom Sürüş Teknolojileri ve Çip Tasarımı alanlarında eğitim programları hayata geçirilmiştir.

2023-2024 eğitim döneminde Yapay Zeka Uzmanlık Programına 5.401 başvuru alınmış ve temel eğitime kabul edilen 720 öğrenci arasından ders katılımı ve sınav başarısı doğrultusunda 120 senkron, 380 asenkron olmak üzere toplam 500 öğrenci uzmanlık eğitimi almıştır. 2024-2025 eğitim döneminde ise Yapay Zeka Uzmanlık Programı ile birlikte Otonom Sürüş Teknolojileri ve Çip Tasarımı Uzmanlık Programları olmak üzere 3 odak alanda geliştirilmiş eğitim programları uygulanacak ve Sayısal Tasarım ve Doğrulama Uzmanlığı Eğitimi verilecektir.

Program boyunca öğrenciler eğitim kapsamında ara proje ve bitirme projesi hazırlayacaktır. Aynı zamanda tüm süreçte öğrencilere program paydaşları tarafından mentorluk desteği verilecektir. Programı başarıyla tamamlayan öğrencilere eğitim aldıkları firmalar tarafından staj imkanı sağlanacaktır.

Başvurular 26 Ağustos 2024’te başlamış olup 16 Eylül 2024 tarihinde sona erecektir.

Detaylı bilgi için, https://www.milliteknolojiakademisi.gov.tr/ adresini ziyaret edebilirsiniz.

Bilgilerinize sunar, sağlıklı günler dileriz.

 


Duyuru Ekleme Tarihi : 04.09.2024 10:24