Proje Link Duyurusu

Erciyes Üniversitesi "Türk Müziği Eğitiminde Görme Engelli Öğrenciler için Erişilebilir Kaynak Oluşturulması" isimli, SBA-2022-11919 kodlu, Üniversitemiz Bilimsel Araştırma Proje Birimi tarafından Genel Araştırma Projesi olarak desteklenen ve Şubat 2024 tarihinde tamamlanan proje kapsamında Türk müzik eğitimine katkı sunması planlanan ve 2 cilt halinde hazırlanan kaynağın birinci cildinde Türk müzik nazariyatında kapsamlı bir eser olarak kabul edilen İsmail Hakkı Özkan'ın kitabındaki müzik bölümlerinin müfredat programlarını içeren kısımlarının Braille yazıya çevrimi, 2. cildinde ise 109 adet Türk müziği eserinin Braille yazıya çevrimi yer aldığı, kaynağa ulaşımın, tüm görme engellilerinin erişimine açık olarak sunulmuştur.

Detaylı bilgiye ulaşmak için https://guzelsanat.erciyes.edu.tr/tr/braille-dokuman-arsivi sayfasını ziyaret edebilirsiniz.

Duyuru Ekleme Tarihi : 10.05.2024 13:55