×
WEB MAIL TELEFON REHBERİ ÖĞRENCİ BİLGİ SİSTEMİ AÇILAN DERSLER UZAKTAN EĞİTİM KAMPÜSTE YAŞAM KÜTÜPHANE PORTALI ULAŞIM

Üniversitemize Turuncu Bayrak Ödülü

Yükseköğretim kurumlarındaki engelli bireylerin; eğitim, kültür, sanat ve sportif faaliyetlere erişiminde farkındalık uyandırmak amacıyla YÖK tarafından gerçekleştirilen 2024 Yılı Engelsiz Üniversite Ödülleri açıklandı. Engelli bireylerin eşitliğini sağlamak için gerçekleştirilen çalışmaların değerlendirilmesi sonunda Üniversitemiz, Mekânda Erişilebilirlik Ödülünün (Turuncu Bayrak) sahibi oldu.

76 Üniversiteye 319 Bayrak Verildi

Bu yıl 112 üniversiteden toplam 1709 başvuru yapılan Engelsiz Üniversite Ödülleri’nde 76 üniversite toplam 319 bayrak almaya hak kazandı. Bu bayraklardan 228’i mekânda erişilebilirliğe dikkat çeken ‘Turuncu Bayrak’, 55’i eğitimde erişilebilirliği temsil eden ‘Yeşil Bayrak’, 36’sı ise sosyokültürel faaliyetlerde erişilebilirliğin önemini vurgulayan ‘Mavi Bayrak’tır. Yükseköğretim Kurulu Başkanı Erol Özvar, “Bu ödüller vesilesiyle engelli bireylerin yükseköğretime tam, etkin ve eşit katılımını sağlamak gayesiyle yükseköğretim kurumlarımız tarafından gerçekleştirilen çalışmalar da ayrıca bizleri mutlu ediyor.” dedi.

“Amacımız Kalıcı Çözümler Üretmektir”

Rektörümüz Prof. Dr. Hadi Hakan Maraş, engelli veya özel gereksinimli öğrencilerimizin pozitif ya da negatif ayrımcılığa tabi olmadan, eşit eğitim hakkı gereği öğrenimleri sırasında ihtiyaç duyabilmeleri amacıyla kalıcı çözümler üretilmesinin esas alındığına dikkat çekerek, şöyle konuştu: “Öğrencilerimizin kampüs alanında erişim ve ulaşılabilirliklerini sağlamak üzere kampüsün düzenlenmesi için çaba gösteriyoruz. En büyük hedefimiz engelli öğrencilerimizin engelsiz bir biçimde sosyalleşecekleri ve öğrenim görecekleri mekânlar tasarlamaktır.”

 


Duyuru Ekleme Tarihi : 11.06.2024 11:07


Duyuru Güncelleme Tarihi : 08.07.2024 10:01