×
WEB MAIL TELEFON REHBERİ ÖĞRENCİ BİLGİ SİSTEMİ AÇILAN DERSLER UZAKTAN EĞİTİM KAMPÜSTE YAŞAM KÜTÜPHANE PORTALI ULAŞIM

ÜNİVERSİTEMİZ TEKNOFEST 2024 TARİHİNDE 3 TAKIM İLE FİNALDE

Dünyanın en büyük teknoloji buluşmalarından biri olan Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali TEKNOFEST 2024’te Üniversitemiz Institute of Electrical and Electronics Engineers (IEEE) Topluluğu, “Ulaşımda Yapay Zeka” yarışmasında 3 takım ile Üniversitemizi temsil edecek. 5-8 Eylül 2024 tarihleri arasında Antalya Anfaş Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi’nde gerçekleşecek finalde, Databees, AIrVision ve Vızzion takımlarımız mücadele edecek.

Gençler Hayallerini Gerçeğe Dönüştürmek İçin Yarışacak

Türkiye'nin dört bir yanında bilim ve teknolojiyi rehber edinmiş, geleceğin teknolojilerini üreten gençleri bir araya getiren TEKNOFEST’te, geleceğin ulaşım yollarını baştan şekillendiren ve uçan araç teknolojilerini geliştiren öğrencilerimiz hayallerini gerçeğe dönüştürmek ve en iyisi olmak için projeleri ile kıyasıya bir yarışın içinde yer alacak.

“Ödülle Dönmeyi Hedefliyoruz”

Üniversitemiz IEEE Topluluğu üyeleri, Ulaşımda Yapay Zekâ Yarışmasına 198 takımın başvuru yaptığını belirterek, “İlk olarak ön tasarım raporunu ilettik, başvuru yaptığımız projeleri kısaca anlattık. Bu rapor ile ön elemeyi geçen 107 takımın arasına girdik. Daha sonra Çevrimiçi Yarışma Simülasyonundaki başarımızla finale davet edildik. Proje Sunumumuz ve Final Tasarım Raporumuzun öncü olacağından eminiz. Projemizi geliştirdiğimiz süreç boyunca Üniversitemizin ve hocalarımızın destekleri bu noktaya gelmemizde önemli bir rol oynadı. Finalde, Ulaşımda Yapay Zekâ Yarışmasında 37 takım mücadele edeceğiz. Üniversitemizi temsil ettiğimiz için çok gururluyuz. TEKNOFEST'ten ödülle dönmeyi hedefliyoruz." açıklamasını yaptılar.

Ödül Töreni Adana'da Yapılacak

5-8 Eylül'de Antalya'da gerçekleştirilecek final yarışmalarında dereceye giren takımlar, 2-5 Ekim tarihlerinde Adana'da düzenlenecek TEKNOFEST 2024'te ödüllerini alacak.

 


Duyuru Ekleme Tarihi : 02.09.2024 16:33